Tämä herkullinen jälkiruokajuoma onnistuu parhaiten, kun annat mangon kypsyä rauhassa huoneenlämmössä. Kypsänä se on makeimmillaan sekä niin pehmeää, että sisälmykset voi kaapia talteen lusikalla. Kypsyys on riittävä, kun hedelmän pinta antaa hieman periksi kevyesti sormin paineltaessa.

Perinteisen intialaisen ohjeen mukaan juomaan kuuluisi laittaa maitoa, mutta minä kun en sitä juuri koskaan osta, niin laitoin siksi vettä. Kermalla siitä tulisi varmasti vielä karpimpaa, tosin tekohetkellä sekin oli kaapista loppu. Kolkatassa Intiassa nauttimani lassi sisälsi myös jäämurskaa, mikä sopi juomaan oikein hyvin kun lämpötilakin oli lähellä 40 astetta.

Valmistusaika: 10 minuuttia.

1 kypsä mango
300g turkkilaista jugurttia
vettä, kermaa tai maitoa

DSC_0058

1. Halkaise mango, poista kivi ja kaavi hedelmälihat kulhoon tai blenderiin. Lisää jugurtti ja soseuta tasaiseksi.

2. Lisää tarvittava määrä vettä oikean koostumuksen aikaansaamiseksi. Voit käyttää myös kermaa tai täysmaitoa.

Mainokset