Tässä jotain perustietoja blogin kirjoittajasta siltä varalta, että jotakuta lukijaa kiinnostaa. Tätä on päivitetty 3.11.2013.
Nimi: Samppa Kalminen
Perustietoja:
- Ikä: Kirjoitushetkellä 34v.
- Pituus: 180cm
- Paino: Karppauksen aloittamisesta lähtien laskusuhdanteinen. Kirjoitushetkellä 74,5kg. Tavoite on alitettu ja tulevaisuus vielä auki.
- Asuinpaikka: Ilmajoki / Etelä-Pohjanmaa
- Koulutus: maalari, tietojenkäsittelyn at, vuoden verran lukiota
- Nykyinen ammatti: remonttimies
- Nettisivut: calmistoworld.info (aiheena omatoimimatkat)
Harrastuksia:
- Tietokoneiden parissa räpeltäminen (kirjoittaminen, musiikin säveltäminen, kuvankäsittely, videot, sivustojen ylläpito, pelit ym)
- Lukeminen (romaaneita, aikakauslehtiä, tietokirjoja)
- Musiikki (lähes kaikkea ambientista progeen poislukien iskelmä ja R&B)
- Uinti, uimahypyt hupimielessä
- Pyöräily
- Sähly viikoittain työporukan kanssa
- Matkustaminen (omatoimisia reissuja mielenkiintoisiin paikkoihin, käy tutustumassa kotisivuihin)
- Historia
- Kokkaaminen
- Kalastus lähinnä virvelin avulla (aika vähälle on jäänyt tällä hetkellä)
Karppaustietoja:
- Aloitettu maaliskuun alussa 2013.
- Aloitettu ketoosilla <30 hhg/pv, nyt hieman enemmän hiilareita lähinnä kasviksista / juureksista.
- Painonpudotus tähän mennessä n. 22,5kg.
- Liha & kala: kaikki rajoituksetta ja päivittäin. Myös laadukkaat makkarat sekä muut vhh lihatuotteet.
- Kasvikset: pyrin käyttämään mahdollisimman monipuolisesti päivittäin, mutta välttäen perunaa.
- Viljatuotteet: toistaiseksi kiellettyjä (ja pysyvätkin kiellettyinä gluteenin välttämiseksi).
- Rasva: kaikki tuotteet mahdollisimman rasvaisina versioina. Ruuanlaitossa voi, oliiviöljy ja neitsytkookosöljy.
- Sokeri: erittäin vähäisiä määriä esim. majoneeseissa, muuten kielletty.
- Palkokasvit: osa normaalia ruokavaliota.
- Kananmuna: pari kappaletta aamiaisella päivittäin, lisäksi osana muuta ruuanlaittoa.
- Marjat: silloin tällöin.
- Hedelmät: pienissä määrin ja osana ruoanlaittoa.
- Pähkinät: pieniä määriä satunnaisesti.
- Siemenet: osana ruuanlaittoa silloin tällöin.
- Mausteet: mahdollisimman monipuolisesti. Suosin tulisia makuja ja chilin käyttöä.
- Makeutusaineet: karppisokeri, nestemäinen syklamaatti ja joosepin kaloriton vaahterasiiprappi.
- Lisäravinteiden käyttö: päivittäinen kromi, magnesium ja kalanmaksaöljy. Tulevaisuus avoinna.
Ravintoarvoja:
- A-luokan lihansyöjä, syön kaikkea lihaa ennakkoluulottomasti ja ilman ettisiä tai tunnepohjaisia rajoituksia.
- Enimmäkseen savuton, päivittäinen sähkötupakan käyttäjä.
- Kahviton, mutta ei kofeiiniton. Juon makeuttamatonta vihreää teetä yleensä päivittäin. Joskus harvoin makeutettuja limsoja. Päivittäinen vichyn juonti.
Muita arvoja:
- Uskonto: agnostikko. Hyväksyn kaikki uskonnot, mutta en niiden tyrkyttämistä muille. Itse en seuraa ketään johtajaa.
- Politiikka: liberaalisti vasemmalla. En hyväksy nykyistä rikkaiden etuja ajavaa järjestelmää enkä tue Kataisen hallitusta.
- Yhteiskunta: kannatan ihmisen vapautta huolehtia omista asioistaan. Vastustan nykyistä holhoavaa esivaltaa.
- Talous: pyrin pärjäämään omillani. En havittele rikkauksia, mutta haluan pystyä kustantamaan harrastukseni sekä terveellisen elämän.
- Ihmiset: pyrin tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Se ei kuitenkaan aina ole helppoa. Välttelen niitä, joiden seurasta en pidä.
- Isänmaallisuus: arvostan Suomea, mutta en kuljeksi kaduilla uhoilemassa leijona-riipus kaulassa.
- Maahanmuuttajat: työllistetään suomalaiset ensin, mutta osaajia voidaan palkata muualtakin. Rikolliset ja pummit takaisin sinne mistä tulivatkin.
- Terveys: uskon karppauksen sekä liikunnan parantavan terveyttäni sekä elämänlaatuani monin eri tavoin.
Yhteystietoja:
- Yleinen email: kaikille julkinen osoite skalminen(ät)luukku.com.
- Kotisivujen email: samppa(ät)calmistoworld.info
- Facebook: Samppa Kalminen
Mahtavaa Samppa. Mainio blogi. Olisiko sulla vinkkejä karppaajan friteeraustaikinan tekoon tai ohjetta?
Kiitos! =) En ole kokeillut friteerata taikinan kera, mutta monenlaisia kuorrutuksia on tullut tehtyä. Perunakuitujauhetta olen käyttänyt esimerkiksi korppujauhojen tilalla kuorrutteissa, mutta en tiedä onko se turhan karkeaa friteeraustaikinaan. Ehkä kannattaa kokeilla? 😉