Tässä tällainen kokeilu niihin hetkiin, kun tekee mieli jotain makeaa. Nämä konvehdit eivät ole valkosuklaata vaikka siltä saattaisi näyttää, vaan ovat ihan oma lukunsa sekä maun että koostumuksen puolesta.

Näiden väsäämiseen tarvitset silikonisen jääpalamuotin tai jonkin vastaavan viritelmän. Itse käytin niin jäykkää muottia, että konvehdit oli ensin jäädytettävä että ne irtosivat siitä ehjinä. Luultavasti tämä voisi olla myös oivallinen kakun kuorrute. Jälkeenpäin tuli mieleen, että ehkä pieni ripaus suolaa voisi parantaa makua… menee kokeiluun jossain vaiheessa.

Kaksi lautasellista konvehteja katosi jääkaapista äkkiä, vaikken itse syönyt montaakaan.

Valmistusaika: 10 minuuttia + jäädytys / sulatus.

100g mascarpone-juustoa
4rkl neitsytkookosöljyä
loraus kermaa
1tl liivatejauhetta
makeutusainetta maun mukaan

DSC_0115

1. Kuumenna öljy pienessä kasarissa miedolla lämmöllä sulaksi, ja sekoita sekaan juusto sekä kerma. Hämmennä koko ajan, kunnes seoksesta tulee tasaista.

2. Sekoita liivatejauhe tilkkaan vettä ja kaada kasariin edelleen sekoitellen. Nosta pois levyltä ja valuta valmis massa silikonisiin jääpalamuotteihin. Anna jäähtyä hetken, ja laita muotit sitten pakastimeen.

3. Anna jäätyä kauttaaltaan. Jäisinä konvehdit pysyvät koossa kun painelet ne ulos muoteista. Anna sulaa huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

 

Mainokset