Tämä keitto onnistui yli odotusten, vaikka koko resepti onkin sävelletty vasta kattilan hellalle nostamisen jälkeen ja siinä ohessa. Runsas rasvapitoisuus pitää karpin kylläisenä pitkään, ja kasvikset ovatkin mukana lähinnä lisämakua antamassa. Pekoni on tietenkin helposti korvattavissa millä tahansa muulla lihalla tai makkaralla oman maun mukaan. Runsaan voimäärän sekä Lidlin ylisuolaisen pekonin takia suolaa ei tarvinnut lisätä ollenkaan, mutta jotain muuta lihaa käytettäessä se saattaa olla tarpeen. Kookosöljy sekä tuoreet yrtit antavat keitolle mahtavan makusäväyksen.

Valmistusaika: noin tunti

50g voita
1rkl soijakastiketta
2tl pippurisekoitusta
1tl tulista chilijauhetta
2pkt pekonia
150g pala lanttua
150g keräkaalia
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 paprika
200g paseerattua tomaattia
1l vettä
2tl valkoviinietikkaa
1 pieni kesäkurpitsa
2dl kuohukermaa
6 valkosipulinkynttä
0,5dl persiljasilppua
0,5dl silputtua lipstikkaa
3rkl kookosöljyä

DSC_0025

1. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Siivuta valkosipulinkynnet. Kuumenna voi suuressa kattilassa, ja lisää soijakastike, chili sekä pippurirouhe.

2. Kuullota pekoni sekä kasvikset (kesäkurpitsaa lukuun ottamatta) kattilassa, ja lisää joukkoon vesi, etikka sekä paseerattu tomaatti. Hauduta kasvikset kypsiksi kannen alla miedolla lämmöllä. Lisää kesäkurpitsapalat ja nosta kattila pois keittolevyltä.

3. Kaada sekaan kerma, siivutetut valkosipulit, kookosöljy sekä yrttisilppu ja sekoita. Anna hautua kannen alla ilman lämpöä vielä noin 20 minuuttia.

Advertisements