Omien kurkkusäilykkeiden tekeminen on naurettavan helppoa. Tällaisen reseptin kehittelin tänä kesänä, kun avomaakurkkuja oli myynnissä sikahalpaan hintaan. Ostin paikallisen Lidlin niistä tyhjäksi. Mausteita ja yrttejä voi vapaasti kokeilla erilaisia tai käyttää mitä sattuu olemaan saatavilla. Oman kokemukseni perusteella korianterin siement päihittävät sinapinsiemenet 6-0. Makeutuksen tarpeen jokainen tietenkin määrittelee itse, ja kyllä kurkut toimivat ilman sitäkin. Itse olen kuitenkin tottunut syömään maustekurkkuni makeina, joten lisäsin etikkaliemeen karppisokeria. Oikeat pitoisuudet selviävät maistamalla lientä ennen purkkeihin kaatamista.

Valmistusaika: noin puoli tuntia + tekeytymisaika 2 viikkoa.

4kg avomaakurkkuja
3 kokonaista valkosipulia
kourallinen mustaherukan lehtiä
kourallinen tilliä tai persiljaa
kourallinen lipstikkaa
0,5dl korianterin siemeniä
3rkl rouhittua rosepippuria
2l vettä
4dl väkiviinaetikkaa
2rkl merisuolaa
makeutusainetta

DSC_0020

1. Pese ja viipaloi kurkut. Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet.

2. Lado kurkkuja, yrttejä, mausteita sekä valkosipulia kerroksittain isoihin pestyihin lasipurkkeihin.

3. Kaada vesi kattilaan ja lisää etikka, suola sekä haluamasi määrä makeutusainetta. Kiehauta liemi ja kaada kiehuvana purkkeihin niin, että kurkut peittyvät. SUlje kannet tiiviisti ja anna jäähtyä. Siirrä purkit viileään ja anna tekeytyä pari viikkoa.

Advertisements