Monelle karppausta harkitsevalle pizza saattaa olla yksi kynnyskysymyksistä. Sitä on yksinkertaisesti saatava syödä, muuten ei tule mitään. Minä en ole tietenkään mikään poikkeus tästä.
Tämä oli ensimmäinen onnistunut pizzapohjakokeilu, jonka lopputulos muistutti jo hieman oikeaa vehnäjauhoista leivottua. Tämä ei myöskään maistu munakkaalta kuten jotkut karppipizzat, joissa pohjaan tulee 5 kananmunaa tai jopa enemmän. Ohje on yksinkertainen toteuttaa, etkä edes joudu koskemaan taikinaan sormin. Määrät ovat silinteristä vedettyjä, sillä en todellakaan mitannut mitään, ainoastaan arvioin. Jos nostatuksen jälkeen tuotos tuntuu liian jäykältä, lisää vain kermaa sen verran että se on lusikalla levitettävissä. Ohjeella syntyy yksi täysi pellillinen pizzaa.
Pohja:
250g maustamatonta rahkaa
1 kananmuna
1dl soijajauhoa
1,5dl kermaa
0,5dl juustoraastetta
0,5dl fibrexiä
1tl psyllium-jauhetta
suolaa
Pinnalle:
Bolognese-kastiketta purkista
valitsemasi täytteet
150g juustoraastetta
oreganoa
1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa, ja jätä turpoamaan puoleksi tunniksi.
2. Kaada taikinamassa leivinpaperille, ja levittele se lusikalla tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes se on hieman ruskistunut.
3. Nosta pelti uunista ja anna jäähtyä hetki. Levitä päälle bolognese-kastike sekä täytteet, juustoraaste sekä pinnalle reilusti oreganoa. Jotkut haluavat laittaa juustoraasteen muiden täytteiden alle, mutta tämä on makuasia. Paista pizzaa uunissa, kunnes juusto on kunnolla sulanut.
Piitääpä kokeilla. Oon yhden pizza kokeilun tehnyt, mutta lopputulos oli paremminkin täytetty lätty 🙂
Kokeilin, joo on tämä kyllä tähän asti paras karppipohja mitä olen tehnyt. Kiitos ohjeesta ! Ps. lisäsin vähän leivinjauetta, kun oli ohjeessa puhe nousemisesta.
Eipä kestä! =) Ohjeessa oli muuten eräänlainen kirjoitusvirhe – turpoaminen on oikea sana, kun käytetään fibrexiä. Eihän pizzataikinaa kuulukaan kohottaa.