Ilman korppujauhoja pihvien teko on hieman haastavaa, mutta pitäisi onnistua näiden ohjeiden avulla. Hieman hankalasti käsiteltävää taikina oli raakana, mutta koostumus muuttui oikeanlaiseksi paistettaessa. Pihveistä tuli herkullisia, vaikka itse sanonkin!

Psyllium-jauhetta löytyy yleensä suuremmista marketeista leivonta/jauho-osastolta. Tarkoitus olisi myös joskus kokeilla soijajauhojen soveltuvuutta sitkoaineeksi pihveihin ja pyöryköihin. Mutta syödään nyt nämä ensin pois… 🙂

Valmistusaika: yli tunnin
Vaikeusaste: haastava
Oma makukokemus: erittäin maukkaita pihvejä, joiden koostumus kypsänä oli yllättävän lähellä jauhoista tehtyjä.

Raaste:

200g lanttua
100g juuriselleriä
100g porkkanaa
1 sipuli

Taikina:

2dl pähkinärouhetta
1dl ruokakermaa
100g juustoraastetta
3 kananmunaa
3 valkosipulinkynttä
3tl psylliumjauhetta (esim fiber husk)
1tl merisuolaa
1tl valkopippuria

voita paistamiseen

DSC_0044-001

1. Tee ensin taikinapohja. Kaada pähkinärouhe vaikkapa litran mittakannuun. Lisää mausteet, murskattu valkosipuli, juustoraaste, fiber husk ja riko munat sekaan. Kaada päälle kerma ja sekoita.

2. Anna taikinan turvota rauhassa, ja tee sillä välin raasteet. Veistele Sellerista ja lantusta karkeasti kuori pois. Raasta kaikki kasvikset ohueksi raasteeksi ja kaada kulhoon.

3. Kaada taikinaseos raasteen joukkoon ja sekoittele tasaiseksi massaksi. Tarkista maku tässä vaiheessa, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

4. Kuumenna reilusti voita pannulla. Kaada koko seos leivinpaperille, ja pyörittele suurinpiirtein pingispallon kokoisia pyöryköitä. Se onnistuu parhaiten nyhtäisemällä sopiva määrä taikinaa sormin ja pallottelemalla sitä kädestä toiseen. Nostele pyörykät lusikalla pannulle muutama kerrallaan ja painele litteäksi. Näin saat kauniin pyöreitä pihvejä. Joudut todennäköisesti paistamaan satsin ainakin kolmessa erässä.

5. Paista pihvejä molemmin puolin välillä käännellen sopivan ruskeiksi. Käytä ohutta muovista lastaa, jolloin käänteleminen on helpompaa ja pihvit eivät hajoa käsiin. Nostele valmiit pihvit pannulta keraamiseen vuokaan ja peitä foliolla siksi aikaa, kun paistat seuraavaa erää. Lisää voita paistoerien välissä.