Tzatziki on sieltä helpoimmasta päästä saada aikaiseksi jotain raikasta ja kivaa lisäkettä karppaajien usein kastikkeettomaan ruokavalioon. Tämä oma variaationi sisältää raejuustoa sekä raikkautta entisestään lisäävää sitruunamehua. Tarjoile kylmänä lisäkkeenä lihan, kalan tai paistettujen kasvisten kanssa. Sopii mainiosti myös dippikastikkeeksi.

Valmistusaika: noin tunnin maustumisajan kanssa
Vaikeusaste: sikahelppo
Oma makukokemus: todella raikas lisäke ruokiin, ja erittäin helppotekoinen.

200g kermaviiliä
5cm pätkä kurkkua
2rkl raejuustoa
3rkl persiljasilppua
3rkl rucolasilppua
1tl sitruunamehua
suolaa ja pippuria myllystä

DSC_0049

1. Kaada kermaviili kulhoon. Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi ja silppua yrtit.

2. Lisää kaikki ainekset kermaviilin joukkoon ja sekoita. Koristele rucolan tai persiljan lehdillä ja laita tunniksi jääkaappiin oleentumaan.

Advertisements