Tästä tuli oikeastaan maukkaampaa kuin osasin edes kuvitella. Tämä sopii erityisesti niille jotka pitävät tulisesta ruuasta, mutta en loukkaannu vaikka joku korvaisikin habanerot miedommilla lajikkeilla. Jokaisesta kaupasta noita tuskin edes löytyy. 1 habanero = tulista, 2 habaneroa = erittäin tulista.

Valmistusaika: reilu tunti
Vaikeusaste: melko helppo
Oma makukokemus: varsinainen makuelämys, vaikka itse sanonkin

500g hyvälaatuista härän tai naudan paistilihaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 iso sipuli
1-2 kokonaista punaista habaneroa
1 kokonainen valkosipuli
1 tölkki (400g) kidneypapuja
1 tölkki (500g) pastakastiketta (tomaatti)
0,5dl oliiviöljyä
1tl mustapippuria
viipale voita
1 lihaliemikuutio
persiljaa koristeluun

DSC_0053-001

1. Sulata voi kannellisessa padassa tai teflonkattilassa. Pilko paprikat ja sipuli, silppua habanerot ja kuutioi liha. Lisää nämä pataan ja ruskista kevyesti.

2. Kaada pastakastike lihojen päälle, lisää öljy ja lihaliemikuutio ja sekoittele. Pudota lämpö kakkoselle ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia. Sekoita välillä hieman. Huuhdo ja valuta pavut lävikössä (liemessä saattaa olla lisättyä sokeria).

3. Lisää pavut, valkosipuli sekä pippuri vasta loppuvaiheessa. Valkosipulin kanssa pääset helpommalla, jos laitat 2-3 yksikyntistä yhden kokonaisen sijaan. Anna hautua vielä 10 minuuttia.

4. Kauho pieniin ruukkuihin tai kulhoihin ja koristele persiljalla.

Advertisements