Mieliala: virkeä, melkein energinen
Taustamusiikki: Younger Brother – A Flock of Bleeps

Toteutin uhkaukseni eilen ja osallistuin sählyn peluuseen työpäivän päätteeksi. Energian (hiilihydraattien) puute kävi kiistattomasti ilmi vartin juoksemisen jälkeen. Alkuun jaksoin painaa sata lasissa, mutta loppupeli sujuikin hieman laiskemmin. Kentältä poistuessani pyörrytti ja jalat tuntuivat ameebamaiselta hyytelöltä, kaikkea muuta kuin kävelemiseen soveltuvilta. Onneksi kotimatkan sentään sain taittaa autolla. Oli pakkastakin.

Illalla nukkumaan mennessäni epäilin pääsenkö enää aamulla ylös sängystä, mutta yllätyksekseni lihakset olivatkin palautuneet yön aikana melko hyvin. Söin töissä ennen peliä hieman enemmän kuin tavallisesti, ja join melkein litran vichyä kotiin päästyäni. Jano ei ollut loppuakseen millään, ja ryyppääminen näkyi selvästi iltapunnituksessa. Aamulla kaikki kerääntynyt paino oli kuitenkin haihtunut savuna ilmaan.

Kokkikolmonen

Kävin tänään Minimanissa nuuskimassa kasvisosastoa, ja ostoksistani syntyi aiemmin päivällä julkaisemani fenkolisalaatin ohje. Illalliseen päätin panostaa hieman enemmän, enkä turhaan. Tulinen härkäruukku on hyvä liharuoka sellaisenaan, mutta suosittelen kokeilemaan sen kaveriksi vaikka jo edellä mainittua salaattia. Ja chilin muuten väitetään tehostavan aineenvaihduntaa, joten sitä ei kannata turhaan säästellä, jos vain makuhermot kestävät.

Päätin kasata lisää vaivaa itselleni ja ryhtyä myös kuvaamaan keitoksiani, joten tästä eteenpäin ruokaohjeissa on mukana kuva, paitsi silloin kun ei ole. Jotkut ruuat voivat maistua hyvältä mutta näyttää örkin oksennukselta, eikä sellaisia tee mieli kuvailla. Mikään esillepanon tai koristelun mestari en ole, mutta antavatpa sapuskakuvat ainakin hieman väriä ja ilmettä blogin ulkoasuun.

Foorumiviidakossa

Jotkut tuntuvat suhtautuvan ruokavalioihin kuin fanaatikot uskontoihin. Niin kärkkäästi aiheesta keskustellaan eri foorumeilla. Oma usko ja ruokavalio on oikea, muut joutuvat vähintäänkin helvettiin tai ainakin kuolevat saastaisen ruokavalionsa aiheuttamiin sairauksiin ja liikalihavuuteen. Minä päätin – ainakin toistaiseksi – pysytellä erossa tällaisesta vaahtoamisesta, tyytyen korkeintaan seuraamaan sivusta vääntöä eri dieettien paremmuudesta.

Ravitsemustieteessä on yllättävän monia asioita, joista ei ole absoluuttista totuutta olemassa. On erilaisia tutkimuksia, joiden tulokset ovat ristiriidassa keskenään. Minä olen päättänyt uskoa sellaiseen dieettiin joka toimii omalla kohdallani ja jättää turhat väittelemiset sellaisille joilla on sellaiseen aikaa. Kaikki dieetit eivät kuitenkaan välttämättä sovi kaikille.

Eräs foorumi erottui muista sillä, että se oli uunituoreen oloinen ja käyttäjiä vasta kourallinen. Pienen foorumin etuna on erityisesti se, että yksittäinenkin käyttäjä tulee paremmin kuulluksi eivätkä omat viestit huku miljoonien muiden sekaan. Lisää väkeä tänne kuitenkin kaivattaisiin, joten siksi sijoitankin linkin tähän: painopois.com. Käykäähän tutustumassa!

Samppa Kalminen