Vaihteeksi päätin väsätä jotain yksinkertaista ihan pelkistä perusraaka-aineista, ja lopputulos olikin varsin maukas perinteisen oloinen laatikkoruoka. Tässä ei ole kikkailtu mausteilla eikä hankalasti hankittavilla aineksilla, ja karpimpaa ruokaa on vaikea kuvitella. Tämä ohje on keskikokoista uunivuokaa käyttäen ajateltu, mutta samalla vaivalla syntyy myös isompikin satsi, jos omistaa suuremman astian. Raastettuna kukkakaali menee kuitenkin yllättävän pieneen tilaan.

Valmistusaika: 45 minuuttia

600g kukkakaalia
2 sipulia
400g jauhelihaa
2,5dl kermaa
2 kananmunaa
100g juustoraastetta
reilu viipale voita
suolaa
pippurisekoitusta

DSC_0023

1. Raasta kukkakaali sekä sipuli karkeaksi raasteeksi. Paista jauhelihat pannussa reilun voiviipaleen kera. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Levittele lihat uunivuuan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

2. Lisää voita pannulle ja paista myös raastettuja kasviksia noin 5 minuutin ajan tai niin kauan, että ne hieman ruskistuvat. Lisää suolaa sekä pippurisekoitusta. Kaada pannun sisältö vuokaan lihojen päälle ja levittele tasaiseksi.

3. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Riko munat pieneen kulhoon, kaada sekaan kerma ja vispaa tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja ripottele juustoraaste päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on sopivasti ruskistunut.