Tämä on karpiksi muunneltu versio aiemmasta paholaisenhillosta, jota olen tehnyt aikoinaan useitakin eriä hillosokeria käyttäen. Koostumus ei ole ihan yhtä hillomainen, mutta lopputulos on kuitenkin oikein sopiva. Paholaisenhillo sopii lisäkkeeksi monenlaisten ruokien kanssa ja sitä voi käyttää vaikkapa mausteena, marinadeissa tai dippikastikkeissa.

Chilin määrä sekä laatu ovat tietenkin makuasioita, joten en laita tähän ohjeeseen mitään tarkempia määriä niiden osalta. Kunnon tulisuutta kaipaava pilkkoo sekaan muutaman punaisen habaneron. Itselläni oli keittohetkellä vain tavallista punaista chiliä sekä säilykejalopeñoja, joten terästin hillon Poppamiehen Savunaga-kastikkeella sekä Blair’s Sudden death-soosilla.

Jos teet oikein ison satsin ja haluat varmistaa säilyvyyden, voit lisätä joukkoon atamonia pussin ohjeen mukaisesti. Omassa taloudessani tällaiset hillot tulee kuitenkin syödyksi aika äkkiä. 🙂

Valmistusaika: noin tunti. Hillo on syötävää jo seuraavana päivänä.
Vaikeusaste: helppo

3 isoa punaista paprikaa
1 sipuli
1 omena
400g tomaattimurskaa
tuoretta chiliä makutottumusten mukaan
4 liivatelehteä
sukrinia tai muuta makeutusainetta oman maun mukaan
4 valkosipulinkynttä
4rkl etikkaa
mustapippuria
suolaa

DSC_0019

1. Pilko paprikat, sipuli, chilit, valkosipuli sekä omena ja keitä pehmeiksi kattilassa, jonne on lisätty tilkka vettä. Surauta kevyesti sauvasekoittimella, mutta älä soseeksi asti. Hilloon kuuluu jäädä paloja.

2. Laita liivatelehdet likoamaan hetkeksi kylmään veteen. Lisää sillä aikaa kattilaan tomaattimurska, etikka, makeutusaineet sekä mausteet ja sekoittele. Tarkista maku ja lisää mausteita tai makeutusta tarvittaessa.

3. Nostele liivatelehdet kattilaan ja sekoittele niin, että ne sulavat. Lusikoi kuuma hillo puhtaisiin säilykepurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä ja siirrä sen jälkeen viileään.