Tämä ei ole nykymuodin mukainen pihviohje jossa paistettaisiin siivuja kokonaisesta maksasta, vaan tarkoitus on tehdä perinteisiä maksapihvejä, joissa käytetään jauhetusta maksasta sekoitettua taikinaa. Taikinaan voi myös sekoittaa joukkoon tavallista jauhelihaa niin halutessaan, mutta itse käytin näihin ainona lihatuotteena jauhettua naudan maksaa.

Olen myös kokeillut nyt monissa eri virityksissä kookosjauhoja, kun vakiokaupastani on pitkään ollut mantelijauho kokonaan loppu. Mantelijauhoihin verrattuna kookosjauho on reippaasti edullisempaa, ja se myös turpoaa jonkin verran.

Minä käytin pihvien paistamiseen valurautaista lettupannua jossa ne onnistuivat hyvin, ja valmiista pihveistä tuli koostumukseltaan sopivan kiinteitä eivätkä ne ainakaan allekirjoittaneen käsittelyssä atomeiksi levinneet. Olen aloittanut siirtymävaiheen pois pinnoitettujen paistoastioiden parista jouduttuani jälleen tänä vuonna heittämään yhden pannun roskiin parin kuukauden käytön jälkeen. Saatan kirjoittaa asiasta lisää joskus myöhemmin.

Tämä oli myöskin ensimmäinen kokeiluni käyttää tätä muutamalla eurolla huudettua lettupannua, ja ostos osoittautui hyväksi. Viimeisessä kuvassa näkyy vielä testimielessä paistettu kananmuna – voin siis todeta, että tämä pannu soveltuu niidenkin paistamiseen. Lautasella on näiden lisäksi vielä metwurstilla höystettyä salaattia sekä paistettuja lanttukuutioita.

Tästä taikinasatsista sain aikaiseksi neljä pannullista, eli 16 pihviä.

Makroravinteet koko satsissa:

Hiilihydraatit: 37,7g
Rasva: 128,4g
Proteiini: 88,4g

Ainekset:

400g jauhettua naudan maksaa
1 sipuli
1 kananmuna
100g vapaavalintaisia juureksia
1dl kookosjauhoja
1-2dl kermaa
2tl psylliumia
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen

Valmistusaika: reilu puoli tuntia.

DSC_0151

DSC_0158

DSC_0160

1. Silppua tai raasta sipuli sekä juurekset, ja sekoita ne kulhossa maksan kanssa. Lisää jauhot, kananmuna, psyllium sekä mausteet, ja sekoita jälleen. Lisää desi kermaa, ja anna turvota hetken aikaa. Kaada sitten lisää, mikäli taikinasta tulee muutoin liian jäykkää. Sopiva taikina on kiinteää, mutta silti lusikoitavissa.

2. Kuumenna lettupannu ja lisää nokare voita jokaiseen koloon. Valurautapannun kohdalla 2/3 teho soveltuu hyvin pihvien paistamiseen. Lusikoi sopiva kasa taikinaa jokaiseen koloon, ja levitä se tasaiseksi. Paista 1-2 minuuttia ja käännä ympäri teräslastalla. Voit tietenkin paistaa pihvit myös tavallisessa pinnoitetussa pannussa käyttäen ohutta muovista lastaa kääntämiseen.

Advertisements