Tämä on tuhti salaatti, jonka avulla aamiaiseen saa mukavasti lisää potkua. Tämä käy hyvin myös sellaisenaan vaikkapa evääksi töihin – helppo ottaa rasiassa mukaan eikä tarvitse edes lämmittää. Tämä salaatti ei myöskään vesity jääkaapissa kuten usein tapaa käydä, eli voit rauhassa tehdä vaikka suuremman satsin ja nautiskella tästä useiden päivien ajan.

Kunnia ohjeesta menkööt kuitenkin oikeille henkilöille, eli joskus 80-90-luvulla Nurmon keskustan koulussa töissä olleille keittäjille. Se oli vielä sitä aikaa, jolloin kouluissa tehtiin ihan oikeaa ruokaa oikeissa keittiöissä. Tätä salaattia tarjoiltiin yleensä pinaattilättyjen ja hillon kylkiäisenä, ja yleensä lättypäivä oli aina sellainen, jolloin vedin itseni ihan hirveään ähkyyn santsaamalla toisinaan pariinkin otteeseen.

Tämän salaatin karppimuunnos ei kummempia vaadi – jouduin korvaamaan vain alkuperäisessä salaatissa olleen fusillin jollain terveellisemmällä säilyttäen kaiken muun mahdollisimman autenttisena, ainakin sen mukaan miten näinkin vanhoja juttuja itse muistan. Lisäsin myös reilusti oljyä saadakseni ujutettua joukkoon vielä jokusen kalorin.

Alkuperäisessä salaatissa taisi olla balkania, mutta kun tulin ostaneeksi kaupasta yli kilon rasian edullisia meetwurstin kantapaloja, ajattelin käyttää tähän niitä. Hillosipulit ja jalopenot lisäsin sekaan hetken mielijohteesta.

Makroravinteet koko satsissa:

Hiilihydraatit: 53,2g
Rasva: 96,8g
Proteiini: 53,8g

Ainekset:

200g herne-maissi-paprikaa
150g meetwurstia tai balkania
100g edam-juustoa
1 sipuli
1 kokonainen suolakurkku
200g kaalia
kourallinen hillosipuleita
kourallinen jalopeno-viipaleita
0,4dl oliiviöljyä
4rkl punaviinietikkaa

Valmistusaika: 10 minuuttia.

DSC_0149

1. Ota herne-maissi-paprikat sulamaan ajoissa ennen salaatin sekoittamista. Ne sulavat nopeammin, kun avaat pussin ja kaadat sisällön valmiiksi kulhoon.

2. Kuutioi makkara, juusto sekä suolakurkku, leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhoon pakastevihannesten joukkoon. Lisää hillosipulit ja jalopenot sellaisinaan, ja kaada päälle oliiviöljy sekä etikka. Sekoita hyvin.

Advertisements