Keksin helpon konstin, jonka avulla löysäkin täyte pysyy hyvin pekoniin käärittynä. Nyytit kasataan silikoniseen muffinsivuokaan, ja suikaleiden reunat liimataan kiinni juuston avulla. Koska tässä kuori on siis lihaisaa pekonia, päätin käyttää sisälmyksiin lähinnä kasviksia. Lienee sanomattakin selvää, että täytteeseen voit laittaa melkein mitä tahansa muutakin, mitä nyt sattuu inspiraation hetkellä löytymään. Minä käytin itse tekemääni kurkkusalaattia, jonka ohje löytyy täältä.

Minä sain aikaan vain muutaman nyytin, sillä kaapissa oli pekonia vain kaksi pakettia. Jos haluat 12 kappaleen vuuan täyteen tarvitset ainakin 4 pakettia. Yhteen nyyttiin tarvitaan 3 kokonaista viipaletta. Olen muokannut tämän ohjeen täyttä muffinsivuokaa ajatellen. Jos täytettä jää yli, voit paistaa siitä vaikkapa kasvispihvejä.

Makroravinteet koko satsissa:

Hiilihydraatit: 21,1g
Rasva: 160,6g
Proteiini: 121,9g

Ainekset:

4pkt pekonia (4x140g)
150g kaalia
1 sipuli
2rkl sinappikurkkusalaattia
1dl tomaattikastiketta tai -murskaa
1dl kermaa
2 kananmunaa
kourallinen juustoraastetta
3tl psylliumia
murskattua piri piriä (tai muuta tulista chiliä)
2tl paprikajauhetta
3 murskattua valkosipulin kynttä
suolaa

juustoraastetta pinnalle

Valmistusaika: kolme varttia.

DSC_0059

DSC_0060

DSC_0061

1. Raasta tai silppua kaali ja sipuli tehosekoittimessa. Laita kulhoon, ja sekoita joukkoon muutkin ainekset. Ole varovainen suolan kanssa, sillä pekonissahan sitä tunnetusti on reippanlaisesti. Anna psylliumin turvota hetki.

2. Minä käärin nyytit seuraavalla tavalla: pekoni otetaan ulos paketista ja siivut katkaistaan keskeltä saksilla. Sitten asetellaan 4 puolikasta muffinsimuottiin ristinmuotoon niin, että viipaleiden päät tulevat sopivasti muotin reunojen yli (katso kuva). Sitten asetellaan vielä kaksi puolikasta edellisiin nähden viistosti ristinmuotoon, jolloin saadaan koko muotti vuorattua. Painele pekonit tiiviisti muotin reunoja vasten.

3. Lusikoi täytettä muottiin ja kääntele pekoniviipaleiden reunat tiiviisti nyytin päälle. Kannattaa tehdä nämä yksi kerrallaan, etteivät siivut mene solmuun viereisten kanssa. Kun nyytit ovat valmiit, ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna nyyttien jäähtyä ja sisällön kiinteytyä hetki ennen tarjoilua.