Lupasin ruveta syömään enemmän kalaa ja muita meriotuksia ja lisätä niitä blogini kalaruokien osastolle. Tässä siis jälleen maukas ja helposti toteutettava lisäys tavallisista silakoista. Minä sain silakkani lahjoituksena eivätkä ne olleet ihan ruodottomia, mutta tämä ei haitannut. Silakoiden ruodot pehmenevät uunissa ja ovat terveellisiä. Voit tietenkin ostaa valmiita fileitä kaupasta.

Tämän kaveriksi tein kurpitsamuusia. Kurpitsoja ei ole vielä näkynyt kauppojen hyllyissä, mutta maahanmuuttajien itämaisesta kaupasta Helsingin Hakaniemestä niitä löytyi jo alkukesästä. Kurpitsoja voi huoletta ostaa useita jos jostain löytää, sillä ne säilyvät huoneenlämmössä kuukausia.

Makroravinteet koko satsissa:

Hiilihydraatit: 26,2g
Rasva: 341,8g
Proteiini: 175,5g

Ainekset:

600g silakkafileetä
100g mantelirouhetta
100g hasselpähkinärouhetta
2 sipulia
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl kermaa
1tl valkopippuria
suolaa
1dl tillisilppua
100g juustoraastetta
kourallinen tuoretta timjamia
4rkl voita

Valmistusaika: reilu tunti.

DSC_0005

DSC_0008

1. Aloita sekoittamalla täyte. Hienonna sipuli silpuksi tehosekoittimessa ja kaada silppu kulhoon. Kaada sekaan rouheet, suola ja pippuri, tilli, tuorejuusto sekä kerma ja sekoita tasaiseksi massaki. Testaa maku.

2. Voitele uunivuoka ja lado kerros silakkafileitä pohjalle. Ripottele päälle suolaa. Kaada täyteseos silakoiden päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Lado loput silakkafileet täytteen päälle nahkapuoli ylöspäin. Ripottele tähänkin väliin vähän suolaa, sitten juustoraaste ja lopuksi vielä timjami.

3. Sulata voi mikrossa ja kaada se tasaisesti silakoiden päälle. Paista vuokaa 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Advertisements