Perinteisen perunasalaatin voi helposti korvata tällä karppiversiolla, jonka maussa ei ole suurta eroa kaupan salaatteihin. Peruna korvataan paremmat ravintoarvot omaavalla lantulla.

Resepti on ajankohtainen, sillä kesä on aluillaan ja monet kaipaavat perunasalaattia grillattavien kylkiäiseksi. Myös vappu on ovella, ja silloinkin perunasalaattia usein syödään.

Kaupan salaateista löytyy Saarioisten raa’oista Lidin kypsiin perunoihin, joten voit keittää lanttukuutiot juuri oman mielesi mukaisiksi. Minun näkemykseni mukaan salaatin ”perunoiden” on oltava puolipehmeitä.

Tämä ohje on helppo ja melko nopea toteuttaa, joten kaupan salaatteihin ei karppaajien todellakaan tarvitse sortua. Ohje on suoraa jatkoa aiemmin julkaisemalleni ja suosiota nauttineelle grillisalaatille ja sopii hyvin lisukkeeksi moniin tilanteisiin.

Valmistusaika: 20 minuuttia + oleentuminen jääkaapissa.

500g lanttua
3 kokonaista suolakurkkua
1 iso sipuli
200g creme fraichea
150g paksua turkkilaista jugurttia
valkopippuria
suolaa
tilliä

DSC_0061

1. Kuori ja pilko lanttu pieniksi kuutioiksi. Keitä suolatussa vedessä puolipehmeäksi ja huuhtele & valuta kuutiot lävikössä kylmässä vedessä niin, että ne jäähtyvät.

2. Kaada kuutiot kulhoon ja lisää joukkoon kuutioidut suolakurkut sekä pilkottu ja eroteltu sipuli ja sekoita hyvin. Lisää sitten creme fraiche, turkkilainen jugurtti sekä kaikki mausteet ja sekoita jälleen. Laita salaatti jääkaappin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.