Tämä mainio liharuoka on tullut allekirjoittaneelle aikoinaan tutuksi otsikon mukaisella nimellä, mutta ilman täytteitä. Pekonitäytteellä siitä saadaan vielä lihaisampaakin lihaisampi ja entistä maukkaampi illallinen niin arkeen kuin juhlaankin. Hienoille vieraille tätä kannattaa ehkä tarjota kuitenkin jollain toisella nimellä, ettei kenenkään ruokahalu kärsi sen vuoksi.

Kylkiäisten osalta olin niin laiska tällä kertaa, että paistoin yksinkertaisesti 3 pussia keittovihanneksia voissa, johon lisäsin sitten hieman mausteita sekä kaadoin joukkoon lorauksen kermaa ja kaiken uunissa murekkeesta irronneen liemen. Samalla sain täyteen tumpattuun pakastimeen hieman tilaa aikaiseksi.

Lisäksi pöydässä oli perinteiseen tapaan tietenkin salaattia, kuten lähes joka aterialla tämän katon alla. Jonkinlainen kastike voisi tähän ehkä sopia lisäksi, mutta en jaksanut nyt vääntää sellaistakaan. Ohjeen määrillä saa aikaan melko tuhdin kokoisen pötkön elefantin jätöksiä.

Valmistusaika: noin tunti.

Taikina:

700g jauhelihaa
2 sipulia
3 kananmunaa
1,5dl perunakuitua
2tl suolaa
2tl mustapippuria

Täyte:

140g pekonia
150g tuorejuustoa
2 vihreää chiliä
loraus kermaa

DSC_0035

1. Taikinan teko on yksinkertaista: kaada kaikki ainekset suureen kulhoon ja sotke se tasaiseksi massaksi käsin. Taikinan on oltava sopivan kiinteää, ja kiinteyttä voit lisätä käyttämällä tarvittaessa enemmänkin perunakuitua. Liian jäykkää satsia voi laimentaa lorauksella kermaa.

2. Paista silputtu pekoni pannussa, ja kaada se sitten pienempään kulhoon. Silppua chilit joukkoon ja sotke tuorejuusto sekaan. Sekoittaminen helpottuu kun jatkat tuorejuustoa lorauksella kermaa ja täytteestä tulee sopivan levittyvää.

3. Kaada taikina paperoidulle uunipellille ja painele siitä paksuhko suorakaiteen muotoinen levy käsin. Lusikoi täyte levyn keskiosaan pitkäksi vanaksi jättäen päistä hieman vajaaksi. Käännä sitten taikinalevyn pitkät sivut täytteen yli ja tee tiivis sauma keskelle. Sulje umpeen myös päistä. Pyöräytä pötkylä sitten ylösalaisin niin, että sauma jää alle. Voit myös pyöräyttää koko tuotteen lasiseen uunivuokaan, mikäli uskallat yrittää.

4. Paista pötköä 200 asteessa uunin keskiosassa noin 45 minuuttia.