Ajattelin jatkaa tätä meksikoilaisittain syömistä pyöräyttämällä jättikokoisen tortillan sopivan tulisella jauhelihatäytteellä. Tuotos vaati hieman vaivaa, mutta oli suurta herkkua.

Pohjan osalta tämä oli lähinnä empiirinen koe, joka onnistui hyvin. Erilaisia kokeiluja samankaltaisella reseptillä on siis varmaankin luvassa. Pohjasta tuli erittäin kiinteä ja hyvin koossa pysyvä, vaikkei se ennen paistamista sellaiselta näyttänytkään. Se myös maistui enemmän aidolta vehnälätyltä kuin mikään aiemmin väsäämäni tekele, joten luultavasti pizza tulee olemaan seuraava testikohde tällä taikinalla. Epäilen, että siitäkin tulee herkkua.

Munien vaahdottaminen on ehkä joidenkin mielestä ylimääräinen vaiva, mutta tekee kyllä leipomuksista selvästi kuohkeampia. En osaa sanoa, onko sillä muuta vaikutusta pohjan ominaisuuksiin kun en ole kokeillut tätä muilla tavoilla.

Ohjeen määrillä täytettä jää todennäköisesti yli, mutta se tuskin haittaa ketään? Ylimääräiset voi laittaa vaikka aamiaismunakkaan sekaan tai syödä salaatin kanssa kevyempänä ateriana… tai sitten voi levittää sitä ihan sairaan paksusti lätyn päälle ja nauttia megalomaanisen muhkeasta tortillasta. Maissin voi tietenkin myös jättää pois, jos sen sisältämät hiilarit aiheuttavat ahdistusta.

Minä tein tämän kaveriksi tomaatti-avokadosalsan, jonka ohje myös ohessa.

Valmistusaika: noin tunnin.

Täyte:

viipale voita
1 punainen paprika
1 sipuli
2 tuoretta chiliä
2rkl soijakastiketta
1tl chilijauhetta
1tl juustokuminaa
1tl paprikajauhetta
1tl korianteria
400g jauhelihaa
150g tomaattipyreetä
loraus kermaa
1dl tölkkimaissia
suolaa

Pohja:

3 kananmunaa
200g chili-tuorejuustoa
1dl kermaa
1dl perunakuitua
3rkl oliiviöljyä
1tl leivinjauhetta
3tl psylliumia
suolaa

6 toast-juustoviipaletta tai aamupala-cheddaria

Salsa:

2 isoa tomaattia
2 avokadoa
1/2 sitruunan mehu
4rkl oliiviöljyä
2rkl balsamico-etikkaa
suolaa
pippurisekoitusta

DSC_0014

DSC_0012

1. Sulata voi suuressa pannussa ja lisää silputtu chili sekä kaikki mausteet. Kuullota silputut paprikat ja sipulit mausteiden kanssa.

2. Lisää pannuun jauheliha ja hakkaa tasaiseksi. Anna ruskistua. Lisää tomaattipyree, kerma sekä maissit ja anna hautua hetki levy sammutettuna ja sekoitellen välillä. Tee sillä aikaa pohjataikina.

3. Erottele munien valkuaiset erilliseen astiaan, ja sekoita keltuaiset tuorejuuston sekä perunakuitujauheen kanssa tasaiseksi. Lisää kerma, suola sekä leivinjauhe.

4. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi ja yhdistä se taikinaan. Lisää viimeisenä psyllium, ja anna taikinan turvota hetken. Lämmitä uuni 220 asteeseen.

5. Levitä taikina tasaisesti pellille ja paista uunissa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes se on kiinteytynyt ja hieman pinnastaan ruskistunut. Nosta pohja pois uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Asettele sulatejuustoviipaleet taikinalevyn päälle, ja lusikoi sitten täyte perään jättäen muutaman sentin lätyn yhdestä reunasta vajaaksi. Levitä täyte tasaiseksi, ja aloita rullaaminen niin, että vajaa reuna jää loppupäähän. Pyöräytä rulla niin että reuna jää alle ja laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi.

6. Tee salsa pötkön hikoillessa uunissa. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaiva sisukset ulos kokonaisina lusikalla. Avokadojen on oltava melko kypsiä. Kuutioi avokadot sekä tomaatit, ja laita ne sopivan kokoiseen kulhoon. Lisää loput ainekset, ja sekoita hyvin.

Mainokset