Nämä ovat erityisesti texmex-sapuskan ystäville, mutta varmasti maistuvat muillekin jotka eivät pientä tulisuutta pelkää. Lihapyörykät valmistetaan uunissa, ja niiden päälle levitetään maukas juustoinen kastike.

Perinteisten lihapyöryköiden korppujahot voi korvata helposti perunakuidulla kuten olen yleensä tehnyt, mutta tässä tapauksessa päätin kokeilla jotain uutta – nachoja. Käytin tähän Lidlin chilin makuisia tortillalastuja. Ne tehdään maissista, eli ovat gluteenittomia, mutta sisältävät toki hiilareita jonkin verran. Muutaman pyörykän päivässä voi silti suurin osa karppaajista syödä, vähemmän tiukkaa linjaa noudattavat tai liikuntaa harrastavat enemmänkin.

Minä söin näitä mausteisen paistetun kaalin kera, mikä oli vallan loistava yhdistelmä.

Valmistusaika: vajaan tunnin.

Pyörykät:

400g jauhelihaa
1 sipuli
2 kananmunaa
2dl murskattuja nachoja
0,5dl kermaa
1tl suolaa
1tl tulista chilijauhetta
2tl vahvaa paprikajauhetta
1tl korianterijauhetta

Kastike:

0,5dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1tl tulista chilijauhetta
1tl juustokuminaa
1tl paprikajauhetta
400g pastakastiketta (tomaatti)
1dl kermaa
1pkt aamupala cheddar-viipaleita

DSC_0005

DSC_0009-001

1. Sekoita kaikki pyöryköiden aineet keskenään kulhoon. Pyörittele taikinasta käsin palloja, ja asettele ne uunivuokaan. Paista uunissa 210 asteessa noin puoli tuntia.

2. Tee kastike pyöryköiden paistuessa. Kuumenna oliiviöljy kattilassa, ja lisää siihen sitten kaikki mausteet sekä murskattu valkosipuli. Pyörittele hetki lastalla.

3. Lisää tomaattikastike sekä kerma, ja sulata sekaan juustoviipaleet. Keitä hetki miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että juusto sulaa ja sekoittuu. Tarkista maku.

4. Ota pyörykät uunista ja kaada kastike niiden päälle. Voit halutessasi tehdä vielä kuorrutteen juustoraasteesta, mutta maukasta tämä on ilmankin. Paista uunissa vielä vartti, ja valmista on.

Mainokset