Sienisalaatti on perinteinen jouluruoka ainakin omassa taloudessani, mutta voi tätä muulloinkin syödä. Joulupöydän salaatin voi valmistaa itse, jos on muistanut syksyllä möyriä metsässä keräilemässä ainekset.

Minä teen yleensä sienisalaattini sekarouskuista, jotka sopivat makunsa puolesta salaattiin kaikkein parhaiten. Oikeassa sienisalaatissa on mielestäni oltava hieman väkevä maku, joten miedon makuiset sienet eivät tule kysymykseen. Tämän vuoksi ryöppään rouskutkin vain kertaalleen. Sienet on siis pilkottu paloiksi, ryöpätty reilut 5 minuuttia, huuhdeltu hyvin ja tämän jälkeen purkitettu kuuman etikkaliemen kera.

Voit tietenkin kokeilla käyttää kaupasta ostettuja sieniä tai jopa herkkusieniä, mutta makua en voi taata.

Edit 30.12.2014: muutin ohjetta viime joulun kokemusten perusteella, sillä tulin kehittäneeksi paremman koostumuksen turkkilaisen jugurtin ja majoneesin avulla. Lopputulos on myös halvempi valmistaa.

Valmistusaika: 10 minuuttia + maustuminen jääkaapissa.

300g rouskuja tai muita säilöttyjä metsäsieniä
1 sipuli
1,5dl turkkilaista jugurttia
1rkl majoneesia
kourallinen persiljasilppua
valkopippuria
suolaa

DSC_0024

1. Huuhtele sienet huolellisesti lävikössä, että enimmät etikan maut lähtevät. Silppua pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua sekaan myös sipuli, persilja sekä ripottele mausteet.

2.  Lisää majoneesi sekä turkkilainen ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa tovi ennen nauttimista.

Mainokset