Tämä on ensimmäinen kerta, kun teen joulupöydän perinteisen väriläiskän itse. Karppaajan rosolliin ei mitään perunoita laiteta, mutta kaikki muu siihen tyypillisesti kuuluva on mukana. Toteutus on varsin yksinkertainen. Ei myöskään tarvita värjättyä kermavaahtoa sillä kermaa on tulossa pöytään muutenkin aika monessa muodossa – mutta kuka haluaakin tehdä, niin se onnistuu helposti lorauttamalla kerman joukkoon hieman punajuuritölkin lientä.

Hieman pilkkomisen vaivaa tässä toki on ja porkkanat on ensin kiehautettava, mutta mahdollisuus kehuskella omalla työpanoksellaan maksaa kaiken nähdyn vaivan. No, ei tähän kulunut kuin 20 minuuttia.

Valmistusaika: kerrottiin jo.

300g etikkapunajuurikuutioita
300g porkkanaa
1 omena
1 sipuli
1 suolakurkku

DSC_0023

1. Kuutioi ensin porkkanat. Homma sujuu nopeiten, jos ne ovat isoja. Kiehauta ne kattilassa niin, että tulevat puolipehmeiksi.

2. Kuutioi sillä aikaa muut ainekset ja sekoita ne keskenään kulhoon. Huuhtele kiehautetut porkkanakuutiot lävikössä kylmällä vedellä niin että ne jäähtyvät, ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Valmista!

Mainokset