Tässä on jälleen yksi kokeilu, joka osoittaa hokkaido-kurpitsan erinomaisuuden karppiruokien raaka-aineena. Siitä syntyy oikein hyvä muusi yhdessä kukkakaalin kanssa – tosin toimii varmasti yksinäänkin. Minulla vain sattui olemaan puolikas kukkakaali pyörimässä nurkissa ja ajattelin että se olisi syytä käyttää pois…
Valmistusaika: 45 minuuttia.
kokonainen hokkaido-kurpitsaa
500g kukkakaalia
50g voita
1dl kermaa
suolaa
1. Kuori ja pilko kurpitsa kuutioiksi kattilaan. Paloittele kukkakaali sekaan, lisää vettä niin että kasvikset peittyvät ja keitä pehmeiksi. Minä haudutin ne pehmeiksi leivinuunissa – homma on aika hidasta mutta ekologista kylläkin.
2. Kaada kaikki vesi pois, leikkaa sekaan viipale voita ja survo. Lisää kerma sekä suola ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.