Tässä on aivan uusi lähestymistapa pizzan valmistukseen. Tomaattikastikkeet ja taikinapohjat on heivattu mäkeen, eikä päälle laiteta perinteisiä täytteitä juustoraasteen ja oreganon kera. Tässä pizzassa pohja tehdään etupäässä kasviksista ja päälle tulee intialaisittain maustettu jauhelihakastike. Nyt on aivan pakko kehuskella omia tekeleitä, mutta tästä tuli yksinkertaisesti niin hyvää että tätä on pakko väsätä tulevaisuudessakin. Käytetyt aineksetkin ovat kaikki suhteellisen edullisia ja tuotos on varsin täyttävää.

Tällä ohjeella saa aikaan täyden pellillisen suurin piirtein pannupizzan vahvuisena. Yllättävän hyvin tämä myös pysyi koossa, kun antoi sen hetken oleentua huoneenlämmössä uunista ottamisen jälkeen.

Valmistusaika: noin 45 minuuttia.

Pohja:

500g kukkakaalia
2 porkkanaa
1 iso sipuli
100g juustoraastetta
3 kananmunaa
1dl perunakuitua (pofiber)
1dl kermaa
suolaa
valkopippuria

Kastike:

400g jauhelihaa
2rkl neitsytkookosöljyä
100g ananasmurskaa
2rkl auringonkukansiemeniä
1 vihreä chili
1rkl perunakuitua
1dl kermaa
1tl juustokuminaa
1tl currya
1tl mustapippuria
1/2tl chilijauhetta
suolaa

100g juustoraastetta kuorrutukseen

DSC_0103-001

DSC_0107-001

1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Raasta kaikki kasvikset kulhoon, kaada sekaan juustoraaste ja riko kananmunat. Lisää kerma, perunakuitu sekä mausteet. Sekoittele tasaiseksi ja levitä uunipellille. Koko homma sujuu hyvin lusikalla, joten käsiään tähän ei tarvitse sotkea.

2. Laita pelti uuniin ja paista niin kauan, että pinnasta tulee kauniin ruskea, noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.

3. Sulata kookosöljy pannussa ja lisää jauheliha. Silppua sekaan chili ja lisää ananasmurska, mausteet, perunakuitu sekä kerma. Hämmentele muutamia minuutteja niin, että kastike sakenee. Nosta pois levyltä.

4. Ota pohja uunista ja levitä kastike tasaisesti sen päälle. Sirottele päälle juustoraastetta, ja paista uunissa vielä noin 10 minuuttia.

Mainokset