Tämä pirteänmakuinen keitto syntyi toisesta kurpitsanpuolikkaasta, joka jäi yli eilen julkaistuani kurpitsamuhennoksen ohjeen. Tämä on loistava alkuruoka juhlaillalliselle tai vaikka hieman kevyemmäksi iltapalaksi. Sosekeitoksi tämä oli myös yllättävän täyttävää.

Tässä olen käyttänyt vain chiliä saadakseni aikaan vähän sattumiakin, mutta kokeilemisen arvoisia voisivat olla vaikkapa katkaravut, erilaiset vihannekset paloina, tai vaikkapa hedelmät.

Valmistusaika: noin puoli tuntia.

500g kurpitsaa
200g porkkanaa
100g mangososetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g turkkilaista jugurttia
silputtu punainen chili
tulista chilikastiketta maun mukaan
suolaa

DSC_0075

1. Kuutioi kurpitsa ja pilko porkkanat kattilaan. Lisää vettä niin että peittyvät, ja keitä kannen alla pehmeiksi.

2. Valuta enimmät vedet pois, lisää mangosose, jugurtti sekä tuorejuusto. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Silppua chili keiton sekaan ja mausta suolalla.

Advertisements