Näistä oli alkuun tarkoitus tulla falafeleja, mutta instantti mielenmuutos saikin minut työntämään satsin uuniin pannun sijasta, jolloin niistä tulikin yllättäen sämpylöitä – eikä yhtään hullumman makuisia sellaisia. Hieman pieniä olivat, joten nimesin ne sitten ”cocktail-sämpylöiksi”. Voit toki tehdä suurempiakin. Muista, että nämä paisuvat uunissa aika mukavasti.

Valmistusaika: taikinan odotuksen kera noin 1,5h.

30g voita
1dl mantelijauhoja
2dl hernerouhetta
1dl fibrexiä
2 kananmunaa
200g kermaviiliä
2tl psylliumia
1tl leivinjauhetta
1,5dl vettä

DSC_0045

1. Sulata voi mikrossa tai liedellä ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Vatkaa tasaiseksi ja jätä taikina vähintään tunniksi odottamaan, että kuidut ja hernerouhe pehmenevät. Lisää tämän jälkeen vielä vettä, jos seoksesta tuli liian jäykkää ja esimerkiksi lusikka meinaa vääntyä mutkalle kauhottaessa. Taikina on sopivaa, kun siitä pystyy muotoilemaan pyöryköitä, jotka pysyvät kutakuinkin koossa.

2. Levitä perunakuitujauhetta leivinpaperille, kauhaise kulhosta pieni kasa kerrallaan taikinaa ja pyörittele se kostutetuin käsin jauheessa niin, ettei pinta ole enää tarttuva. Nostele uunipellille ja paista sämpylöitä 200-asteessa noin 20 minuuttia.