Ensimmäisen kerran maistoin herkullista punajuuripaistosta siskoni luona, ja nyt kun moni muukin on kyseistä ruokalajia hehkuttanut, päätin väsätä aiheesta oman versioni. Tämä menee kaloreidensa puolesta sellaisenaankin kasvisruokana, mutta minä paistoin kaveriksi myös jauhelihapihvejä. Niiden ohje löytyy täältä.

Tölkkitavaran käyttö tässä helpottaa operaatiota huomattavasti säästyneen ajan sekä keittiön siisteyden puolesta. Voit toki tehdä tämän tuoreistakin punajuurista, mutta se sotkee helvetisti, keittoaika on älyttömän pitkä ja raakana kuutioiminen on työlästä. Suosittelisin tuolloin myös käyttämään enemmän etikkaa – noissa tölkkijuurissahan on jotain jo valmiiksi.

Valmistusaika: noin 45 minuuttia.

25g voita
700g tölkkipunajuurta kuutioina
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
120g smetanaa
150g aurajuustoa
1tl mustapippuria
2rkl balsamico-etikkaa
juustoraastetta
rakuunaa

DSC_0037

1. Kuutioi sipuli ja kuullota kevyesti suuressa pannussa. Lisää valutetut ja huuhdellut punajuurikuutiot ja paista hetki sekoitellen.

2. Lisää smetana, aurajuusto, etikka sekä pippuri ja sekoita hyvin, niin että kaikki juusto sulaa ja seoksesta tulee tasaista.

3. Kaada seos uunivuokaan, ripottele päälle juustoraastetta sekä reilusti rakuunaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.