Jauhispihvejä en ole vielä karppausaikanani tehnyt kertaakaan, ja eilen illalla oli sitten niidenkin vuoro päästä osaksi illallista. Ohje tuli vetäistyä suoraan silinteristä siinä vaiheessa kun lihasatsi oli jo kulhossa, mutta taikinasta tuli sopivan kiinteää ja helposti muotoiltavaa. Se levittyi mukavasti pihveiksi, jotka myös sain hyvin kokonaisina pannulle. Mainitaan nyt vielä, että makukin oli herkullinen. Tästä satsista tuli 8 pihviä, joista 4 mahtui sopivasti normipannuun kerrallaan.

Valmistusaika: noin puoli tuntia.

400g jauhelihaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
3 valkosipulin kynttä
2tl punaista pestoa
1 kananmuna
1dl kermaa
ripaus psylliumia
3rkl perunakuitua
mustapippuria
suolaa
voita paistamiseen

DSC_0032

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi käsin. Muotoile niistä pihvit kostutetuin käsin ja asettele leivinpaperille.

2. Kuumenna voita pannussa ja nostele pihvit siihen ohuella muovilastalla. Paista pihvejä muutama minuutti molemmin puolin. Nostele erä tarjoiluastiaan ja paista loputkin. Jos tunnet itsesti Gordon Ramsayksi, voit tietty käyttää myös kahta pannua ja paistaa kaikki kerralla.

 

Mainokset