Älkää hämmentykö nimestä, sillä tämä risotto ei sisällä jyvääkään riisiä. Riisin tilalla on käytetty raastettua kukkakaalia, mikä sopii risottoon paremmin kuin hyvin. Tämä on myös erittäin helppo ja nopea ruoka tilanteisiin, jolloin ruuanlaittoon on vain vähän aikaa.

Valmistusaika: noin 25 minuuttia.

0,5dl oliiviöljyä
0,5dl soijakastiketta
1 iso sipuli
1 paprika
4 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
300g broilerin fileesuikaleita
800g kuukkakaalia
1dl kermaa
pippuria myllystä

DSC_0023

1. Raasta kukkakaali raastinraudalla, pilko sipuli ja paprika ja silppua valkosipuli sekä chili.

2. Kuumenna öljy kannellisessa padassa. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, paprika sekä soijakastike. Kuullota hetki, ja lisää sitten myös fileesuikaleet. Paista muutama minuutti.

3. Kaada sekaan kukkakaaliraaste ja paista vielä muutama minuutti hyvin sekoitellen. Sammuta levy, lisää kerma ja laita kansi päälle. Anna risoton hautua kannen alla hämmennellen välillä noin 10 minuuttia, tai kunnes kukkakaali on juuri sopivan pehmeää. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.