Sosekeitot ovat sopivia kevyeen syömiseen, esimerkiksi illalla jos ennen nukkumaanmenoa sattuu iskemään nälkä. Soveltuu myös hyvin alkuruuaksi vaikkapa juhlapäivällisille.

Tämä on hyvä perusohje jonka pohjalta voi tehdä muunnelmia erilaisilla kasviksilla oman makunsa tai jääkaapin sisällön mukaan. Näillä määrillä ja aineksilla keitosta tuli ihanan täyteläistä, sopivan paksua sekä jännän keltaista. Keitto syntyy myös melko pienellä vaivalla, varsinkin jos omistaa sauvasekoittimen.

Valmistusaika: noin tunti.

500g lanttua
500g kukkakaalia
1 porkkana
1 sipuli
40g voita
100g koskenlaskijaa (musta)
2dl kermaa
suolaa
valkopippuria

DSC_0173

1. Pilko kasvikset ja keitä pehmeiksi pienessä määrässä vettä. Kaada lävikköön ja valuta ylimääräinen vesi pois. Kasvikset takaisin kattilaan.

2. Lisää kattilaan voi, kerma sekä koskenlaskija ja soseuta tasaiseksi. Mausta ja tarkista maku. Tarjoile heti.

Mainokset