Tämä resepti syntyi kesän grilliavajaisiin miettiessäni parempaa vastinetta perinteisille peruna- tai italiansalaateille. Maku oli positiivinen yllätys. Tämä on erinomainen lisuke grillatun lihan tai makkaroiden kanssa. Minä tein salaatin värkeistä joita kaapista innostuksen hetkellä löytyi, mutta tulen varmasti kokeilemaan eri variaatioita tästä. Makkaraksi soveltuu hyvin a-luokan käriste tai vaikka meetwursti, mutta helpointa on käyttää vaikkapa valmiita savukuutioita tai kinkkusuikaleita.

Edit 30.12.2014: Tein tähän ohjeeseen pieniä muutoksia viime joulun kokemusten pohjalta. Näin parempi.

Valmistusaika: 10 minuuttia + maustumisaika jääkaapissa
Vaikeusaste: helppo

150g kaalia
150g a-luokan makkaraa
1 porkkana
1dl säilykeherneitä
1 suolakurkku
1 sipuli
3dl turkkilaista jugurttia
3rkl majoneesia
1 valkosipulin kynsi
2rkl Turun sinappia
1tl viinietikkaa
valkopippuria
suolaa

DSC_0012

1. Raasta porkkana ja silppua kaali sekä sipuli ohuiksi suikaleiksi. Pilko ja kuutioi makkara sekä suolakurkku. Lisää herneet ja sekoita satsi hyvin.

2. Murskaa valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon kaikki kastikeainekset ja sekoita hyvin. Testaa maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.