Leipominen ollut minulle aina hieman vierasta touhua, mutta pakko kai sekin on joskus jostain aloittaa, kun kaupan leivät eivät kerran kelpaa. Ohje on vetäisty suoraan silinteristä, ja yllätykseni olikin suuri kun havaitsin nämä myös hemmetin maukkaiksi. Näitä voi syödä tavallisen leivän tavoin kylmiltään, tai vaikkapa aamiaiseksi lämmitettynä voin kera. Sopii hyvin myös lisäkkeeksi lautaselle liha- tai kalaruuan kanssa. Ensikokemuksen perusteella vaikuttavat olevan myös aika täyttävää evästä.

Edit: Parantelin vanhaa reseptiä lisäämällä siihen porkkanaa sekä sipulia raasteena. Maku vain parani. 🙂

Valmistusaika: noin 1,5 tuntia, josta suurin osa passiivista odottelua
Vaikeusaste: melko helppo

250g paksua maustamatonta rahkaa
2 kananmunaa
1 porkkana
1 pieni sipuli
2dl kermaa
3rkl hernerouhetta
3rkl auringonkukan siemeniä
3rkl fibrex kuiturouhetta
3rkl soijajauhoja
1dl juustoraastetta
1tl psylliumjauhetta
0,5tl valkopippuria
suolaa

DSC_0008

1. Laita kuitu- sekä hernerouhe kulhoon ja kaada sekaan kerma. Sekoita ja jätä turpoamaan tunniksi. Raasta porkkana ja sipuli.

2. Kaada kaikki muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna vielä paisua rauhassa noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

3. Lusikoi massa uunipellille sopivan kokoisiksi kasoiksi, ja levittele tasaisen pyöreiksi lätyiksi. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes leiviskät ovat sopivasti ruskistuneet. Voit myös levittää taikinan yhtenäiseksi levyksi ja pilkkoa osiin paistamisen jälkeen. Leiviskät kestävät paremmin käsittelyä, kun niiden antaa hetken jäähtyä ennen syömistä.

Advertisements