Intiassa mausteita käytetään runsaasti, ja usein kastikkeet myös suurustetaan enimmäkseen niillä. Intialaisilla on erikoinen tapa käristää jauhemaiset mausteet pannussa ennen muita aineksia, joten päätin seurata esimerkkiä perässä. Tämä ohje ei tietenkään sovi maustekammoisille tai herkkäsuisille.

Valmistusaika: 45 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo

50g voita
2tl kanelia
1tl tulista chilijauhetta
1tl inkivääriä
1tl korianterijauhetta
1tl kurkumaa
600g pala sianlihaa
1 sipuli
2rkl sambal oelekia
100g tomaattipyreetä
1dl vettä

1. Leikkaa liha sopivan kokoisiksi, melko paksuiksi pihveiksi. Silppua sipuli.

2. Kuumenna voi padassa. Kaada sekaan kaikki jauhetut mausteet ja paista sekoitellen pari minuuttia. Laita pihvit pataan, pyörittele mausteliemessä ja paista molemmin puolin muutama minuutti.

3. Lisää kaikki muut ainekset, sekoittele ja laita kansi päälle. Hauduta lihoja pienellä lämmöllä noin 25 minuuttia.

Advertisements