Mieliala: flunssainen ja tympääntynyt
Taustamusiikki: Huxley met Soda – Urbaani erämaa

Olen sairaslomalla flunssan takia, joka iski ihan yllättäen tiistaina päästyäni töistä kotiin. Hieman tylsää meinaa olla, joten päätin tänään aikani kuluksi kaivaa vaatekaapista koko farkkuosaston levälleen ja testata jokaisia ihan selvittääkseni, mitkä niistä nykyään menevät jalkaan. Tulos oli varsin ilahduttava: kaikki mahtuivat, ja vain yhdet olivat vielä hieman tiukat. Osa tuntui nyt jopa väljiltä. Onneksi en ole heittänyt niitä kaikkia aiemmin menemään. Farkkujen käyttö on ollut aika vähäistä ennen karppausta, ja olenkin suosinut keholle mukavamman tuntuisia reisitaskuhousuja. Oikeastaan tekisi mieli ostaa uusia vaatteita kun nyt kevätkin on jo aluillaan… mutta olen päättänyt pysyä kuitenkin vielä ostolakossa ainakin housujen osalta. Voi käydä vielä niin, että ne jäisivät pian kaappiin liian suurina.

Nyt olisi ruuanlaitollekin aikaa, mutta täytyy myöntää että jaksamisessa ja motivaatiossa on tällä hetkellä flunssan takia vähän toivomisen varaa. Tietenkin teen itse evääni kuten ennenkin, mutta nyt ei vaan jaksa paneutua täysillä. Olen yrittänyt pelkän kotona olemisen takia pudottaa kaloreita alemmas, sillä töissä tuhlattu energiamäärä tekee ainakin omalla kohdallani merkittävän osan kokonaiskulutuksesta. Paino putoaa silti tällä hetkellä tasaisesti noin 100 grammaa päivässä, kuten ennen sairastumistakin. Onhan se huomattavasti hitaampaa kuin aluksi, mutta tätä on toki osattu odottaa.

Siitepölyt

Toinen murhetta aiheuttava seikka on kevät ja siitepölyt. Aiempina vuosina olen joutunut syömään allergialääkkeitä useita kuukausia vuodessa. Monet karppaajat ovat kuitenkin kertoneet ruokavalion ihmeellisesti parantaneen monia erilaisia vaivoja allergiat mukaanlukien, joten pidän täysin mahdollisena että omatkin Histec-varastoni voisivat vanhentua kaapissa käyttämättöminä niin, että jonkun vuoden päästä huomaan ne siellä ja nakkaan paketit roskiin. Toivossa on hyvä elää. Ei allergialääkkeissä sinänsä mitään ongelmaa ole – eivät ne minua ole ainakaan aiemmin väsyttäneet tai aiheuttaneet muitakaan oireita – mutta nyt karppauksen myötä sitä on ruvennut ajattelemaan myös maksansa terveyttä sekä toimintakykyä ja tavoitteena olisi mahdollisimman lääkkeetön elämä. Maksan kauttahan kaikki myrkyt elimistössä kulkevat, ja monet myös sinne juuttuvat pitkiksi ajoiksi. Tällainen voi haitata maksan toimintaa ja näin ollen myös hidastaa rasvanpolttoa.

Aionkin koetella kroppaani jättämällä allergialääkkeet tällä kertaa syömättä. Jännä nähdä, miten siinä käy. Jäljelle jäisivät siis enää astmalääkkeet, joiden tarpeellisuudesta päättää lääkäri. Keuhkoissa tuntuu olosuhteet huomioon ottaen yllättävän hyvältä vielä tänäänkin ja kontrollikin on tulossa kevään aikana. Allergiaoireista en vielä osaa sanoa juuri mitään, sillä jos niitä nyt on, flunssan oireet ovat peittäneet ne alleen. Kevät on niin pahasti myöhässä, että siitepölytiedotteen karttakin näytti vielä toistaiseksi tyhjältä. Katupölyn osalta voin sanoa vain, että onneksi en enää asu kaupungin keskustassa.

Lääkekuurit

Toinen merkittävä haitta karppaukselle olisi joutuminen antibioottikuurille, joka tappaa samalla rahalla myös suoliston hyödylliset bakteerit. Tasapainon palauttamiseen voi mennä viikkoja tai jopa kuukausia, ja tämä tietysti ainakin häiritsee laihtumista. Nykyään lääkärit eivät sentään tyrkytä niitä enää samalla tavalla kuin joskus ennen. Minun viimeisin keuhkoputkentulehdukseni parani ilman kuuria, mistä olin hieman yllättynyt. Koska aiemmin olen aina saanut kuurin, olen myös luullut ettei se ilmankaan parane. No, toivotaan ettei tästä flunssasta seuraa mitään, mikä kuuria vaatisi.

Testissä: Miracle noodles, angel hair

Nyt kun on flunssa ja makuaisti suurin piirtein muutenkin kateissa on hyvä aika testata karppinuudeleita, jotka eivät maistu miltään; ei ainakaan mene kallis makunautinto hukkaan flunssan takia. Pieni paketti tosiaankin maksaa noin 3,50€, mutta se selittynee terveysvaikutteisella konjacilla, mitä nuudelit sisältävät. Luonnollisesti nuudeleiden sisältämä hiilihydraatti on kuitua.

Tein yksinkertaisen kasviswokin, jonka sekaan kiehautetut nuudelit kumosin. Sotkin sekaan paljon voita ja erilaisia mausteita, että makuaisti reagoisi ruokaan edes jotenkin. Yllättäen nuudelit tuntuivat suussa melkein oikeilta nuudeleilta, vaikkakin koostumus oli hieman erilainen. Ei näitä kyllä varmasti tule jatkossa ostettua, paitsi ehkä sitten jos johonkin tarkoitukseen on ihan välttämätöntä saada ”nuudeleita”. Ai niin… näitä voi tilata hiilariton.fi:stä, jos jotakuta kiinnostaa. 🙂

Samppa Kalminen