Tämä todella maukas soppa syntyi jääkaappiin unohtuneista jämäaineksista. Keiton tekeminen on hyvä konsti päästä eroon ruokatavarasta joutumatta heittämään niitä roskiin. Rasvaa tässä on, mutta täysipainoinen karppiateria kaipaisi ehkä kaveriksi myös hieman proteiinia. Jokin tuhti juustoa / lihaa sisältävä salaatti?

Valmistusaika: 40 minuuttia
Vaikeusaste: sikahelppo
Oma makukokemus: keitto ei ikinä epäonnistu. 🙂

300g kukkakaalia
200g lanttua
200g juuriselleriä
1 porkkana
1 sipuli
2 punaista chiliä
1dl paseerattua tomaattia
2dl kermaa
50g voita
5rkl oliiviöljyä
2 kasvisliemikuutiota
2tl kurkumaa
2tl korianterijauhetta
2tl rakuunaa
vettä

 

Mausteinen kasviskeitto

1. Silppua chilit ja pilko kasvikset paloiksi. Kaada kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Lisää liemikuutiot ja keitä kannen alla pehmeiksi.

2. Sammuta liesi. Lisää kaikki loput ainekset, sekoita ja anna hautua kannen alla vielä noin 15 minuuttia.

Mainokset