Tulin tänään penkoneeksi Minimanin hyllyjä sopivan makeutusaineen toivossa, mutta visiitti osoittautui sekä turhaksi että päätä sekoittavaksi. Oli vihreitä, punaisia ja sinisiä purkkeja. Sinisissä oli enimmäkseen aspartaamia ja asesulfaamia, punaisissa näitä ja maltodekstriiniä, vihreissä lähinnä maltodekstriiniä ja hieman steviaa joukossa. Oli myös stevia sokeria, jonka ongelma oli siinä, että siinä oli sokeria. En tajua miksi valmistaa makeutusainetta, johon sitten lisätään jotain muuta hiilihydraattia, kuten esimerkiksi tuo maltodekstriini joka on vieläpä erittäin nopeasti imeytyvää? Steviaa olisi ollut ilman hiilareita puristeina, mutta kuka sellaisia haluaa ruuanlaitossa käyttää?

Makeutusaineissa on toki enemmänkin vaihtoehtoja, mutta niiden perässä on lähdettävä nettiin tilailemaan kun kauppojen valikoimat loppuvat kesken. Sukrin olisi yksi vaihtoehto, ja sitten on puhdas stevia, jota myyjän mukaan ”ei saa käyttää elintarvikkeeksi”. 😀 Aineella ei ehkä ole elintarvikkeen myyntilupaa Suomessa, en tiedä.

Minä olin suunnitellut väsäillä jotain hilloa / hilloketta viime syksyisistä punaherukoista, joita pakastimessa edelleen on pari isoa rasiallista. Projekti saa toistaiseksi jäädä hautumaan, kunnes sopiva makeutustekijä jostain löytyy. Sellainen hillo voisi olla hyvää esimerkiksi pihvin tai muun lihan kanssa. Punaherukoita olen joskus heittänyt lihakastikkeiden sekaan sellaisenaankin, ja mukavaa makulisää ne ovat tuoneet.

Säilykkeitä

Ylipäätään pitäisi ruveta jossain vaiheessa miettimään miten teen erilaisia säilykkeitä tänä vuonna. Hillosokeria niihin on mennyt ennen kilokaupalla, mutta nyt ei saa enää mennä. Jotain muuta on keksittävä tilalle. Omatekoista pirunhilloa on ollut ikävä, ja samoin päihittämättömiä omia maustekurkkuja joita tein viime vuonna monta isoa tölkillistä. No, olen joka tapauksessa päättänyt ettei karppaaminen ole – eikä tule olemaan – elämässäni mikään rajoite, vaan päinvastoin. Asioiden toteutuksessa ja onnistumisessa on kyse ainoastaan luovuudesta, ja ehkä jossain määrin jopa luovasta hulluudesta. Jokin keino löytyy aina, ennemmin tai myöhemmin.

Tein tänään blogiin myös joitakin muutoksia, joista seuraavassa lisää:

Reseptiarkisto

Tässä blogissa alkaa olla reseptejä jo ihan kiitettävästi ja uusia on tuloillaan jatkuvasti, joten päätin koostaa niistä oman arkiston, mistä eri ruuat löytyvät helposti eri luokkiin jaoteltuina. Arkistoa selaamalla löydät helposti ne itseäsi kiinnostavat reseptit joutumatta kelaamaan läpi postauksia niin että hiiren rulla huutaa hoosiannaa. Reseptiarkiston linkki löytyy sivun yläreunasta. Selaa ruokaohjeita ->

Kommentointi

Tästä eteenpäin kommentointi ei enää vaadi sähköpostiosoitetta, joten kommentteja voi kirjoittaa halutessaan myös täysin anonyymisti tekaistuilla nimillä. Tämä on kokeilu. Jos saan olla jatkuvasti poistamassa paskaa ja epäasiallisuuksia blogin kommenteista vanha käytäntö palaa. Tarkoitus on lähinnä rohkaista lukijoita keskustelemaan esillä olevista aiheista. Kaikkien artikkelien kommentoiminen sekä kysymysten esittäminen on muutenkin erittäin sallittua, jopa suositeltavaa.

Lukijoita

Lukukertoja on kertynyt reilussa kuukaudessa lähemmäs 3000, mikä on enemmän kuin osasin odottaa. Suosio jakautuu hyvin epätasaisesti, mutta selvästi pääsiäisen pyhinä sekä viikonloppuina lukijoita on ollut enemmän. Lisäsin kävijälaskurinkin, sillä lukijoiden määrä on ollut sen verran suuri, että luvut kehtaa julkaista. Laskuri on oikeassa sivupalkissa alimmaisena.

Suosituimmat artikkelit tähän mennessä ovat olleet Dieetin alkusoitto, Karppauksen vaarallisuus sekä Känni & ketoosi. Ruokaohjeista suosituimpia ovat ollet kauimman esillä olleet, eli Paistettua kaalia, Tulinen härkäruukku sekä kreikkalainen salaatti.

Googlekin on noteerannut blogini, ja hakusanalla ”ketoosiin” osuma tulee jo ensimmäisellä hakusivulla. Hakusana ”ketoosi” tuottaa tulosta viidennellä sivulla, hakusanat ”ketoosi ruokaohje” näyttää blogini listauksen ensimmäisenä. Kävijöitä tulee hakukoneiden lisäksi karppaus.infosta, naamakirjasta, blogilistalta, omalta matkasivustoltani sekä muilta foorumeilta. Kävijöitä on tullut myös monista muistakin maista kuin Suomesta.

Koko näytön kaappaus 6.4.2013 214730

No, tällaista tänään. Huomenna on kokkailupäivä, eli uusia juttuja on tulossa, mikäli onnistuvat. 🙂

 Samppa Kalminen