Onko tämä nyt sitten kääretorttua, tortillaa, sushia vai jotain muuta? Saat vapaasti päättää. Tämä on ehkä sopivampi alkupalana tai kylmänä lisäkkeenä kuin kahvipöydässä, mutta miksei sopisi hyvin myös välipalaksi. Mitä suurempia leikkeleviipaleita onnistut löytämään, sitä paksumman kääryleen saat ja helpommalla pääset rullaamisessa. Tarjoile kokonaisina pötköinä tai siivuiksi leikeltynä, riippuen käyttötarkoituksesta.

Valmistusaika: puoli tuntia + jähmettymisaika jääkaapissa 3 tuntia
Vaikeusaste: melko haastava
Oma makukokemus: herkullisia. Harmi että suurina määrinä aiheuttaa jo yökötystä.

400g kinkkua tai kokolihaleikettä isoina siivuina

Täyte:

3 liivatelehteä
0,5dl vettä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
3rkl sipulisilppua
2rkl punaista pestoa
muutama jalopenoviipale
kourallinen vihreitä oliiveja

DSC_0076

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hakkaa sipuli, oliivit sekä jalopeno hienoksi silpuksi.

2. Lusikoi tuorejuusto kulhoon ja kaada silputut ainekset sekaan. Lisää pesto. Vispaa kerma erillisessä astiassa vaahdoksi.

3. Kiehauta vähän vettä ja sulata liotetut liivatteet siihen. Kaada tuorejuuston sekaan ja hämmennä tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ennenkuin lisäät kerman.

4. Levitä kinkunsiivut leivinpaperille ja lusikoi täytettä päälle. Levitä kerros tasaiseksi. Jätä viipaleiden loppupää päällystämättä, ettei täyte pursua sieltä yli käärittäessä. Kääri kaikki siivut rullalle, nostele rullat lautaselle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

5. Leikkaa rullat viipaleiksi ja asettele tarjolle. Syö päätypalat pois salaa. Voit myös tarjoilla kokonaisina rullina, mutta leikkaa tällöinkin päätypalat pois ja syö ne.

Advertisements