Jos et saa käsiisi hevosta, voit mainiosti tehdä nämä myös naudan paistijauhelihasta. Minä olin aluksi suunnitellut tehdä tartarin, mutta en ollut tyytyväinen sen makuun – vaikka hevosenliha on sinänsä raakana parasta, jos sitä verrataan muihin lihoihin. Päätin kuitenkin muuttaa ohjetta hieman ja paistaa lihan kypsäksi. Hevosenlihoja voi kysellä marketin lihamestarilta, mutta veikkaan että lihalle tulee hintaa.

Valmistusaika: 20 minuuttia + maustumisaika
Vaikeusaste: melko helppo
Oma makukokemus: hevosenliha on herkkua!

500g hevosen paistijauhelihaa
100g creme fraichea
1 kananmuna
2rkl majoneesia
1rkl sinappia
2rkl persiljasilppua
1 pieni sipuli
4 valkosipulinkynttä
2rkl soijarouhetta
1tl mustapippuria
1tl suolaa
voita paistamiseen

DSC_0060

1. Sekoita keskenään soijarouhe ja creme fraiche ja jätä turpoamaan. Silppua sipuli hienoksi, ja sekoita lihan joukkoon kulhossa.

2. Lisää majoneesi, sinappi, persiljasilppu, murskattu valkosipuli, rikottu muna sekä mausteet lihan sekaan. Kaada päälle creme fraiche ja sekoittele tasaiseksi massaksi. Anna taikinan maustua jääkaapissa pari tuntia.

3. Pyörittele taikinasta sopivankokoisia pyöryköitä tai pötkylöitä ja paista voissa kypsiksi.

Mainokset