Tämä ei jää viimeiseksi kerraksi, kun teen kukkakaalista jotain tällaista. Nimesin ruokalajin couscousiksi, koska se hieman muistuttaa sitä, ja muutenkin makumaailma sopii hyvin pohjois-afrikkalaiseen tyyliin. Tämä olisi luultavasti loistava lisäke haudutetttujen lammasruokien kanssa, mutta sopii varmasti moneen muuhunkin tarkoitukseen. Minä söin tätä pitkän perjantain lounaalla Jeesus-sedän muistoksi pähkinä-kasvispihvien ja yrtti-juustotzatzikin kanssa.

Valmistusaika: noin 20 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo
Oma makukokemus: tämä on ehkä paras koskaan kehittelemäni kasvislisäke.

1kg kukkakaalia
100g voita
5 aurinkokuivattua tomaattia
2tl sambal oelekia (tai jotain vastaavaa chilisosetta tai -tahnaa)

DSC_0051

1. Raasta kukkakaali karkeaksi rouheeksi. Käytä vain kukinnot tähän ja säästä varsiosat muuhun käyttöön. Silppua aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna voi suurella pannulla tai teflonkattilassa, ja lisää kukkakaalirouhe. Sekoittele hyvin, että voi imeytyy tasaisesti. Lisää sambal oelek ja silputut tomaatit ja paista kunnolla rapeaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa merisuolaa tai chiliä.

3. Pyydä jotakuta perheenjäsentä imuroimaan kukkakaalinmurut keittiön lattialta.

Advertisements