Perinteinen meksikolainen kasvislisäke, jota Suomessa on totuttu ostamaan valmiiksi purkitettuna sipsien dippaamiseen. Purkkidipit sisältävät yleensä avokadoa vain muutaman prosentin ja maku on saatu aikaan lisäaineilla. Tässä tuota on mukana hieman enemmän.
Koska karppaajat eivät yleensä syö sipsejä, voit käyttää tätä vaikkapa paistettujen kasvisten tai chicken wingsien dippailuun. Sopii hyvin myös vaikkapa pihvin päälle tai kastikkeeseen makua ja sakeutta antamaan. Jos olet mennyt ostamaan kivikovia avokadoja, anna niiden kypsyä huoneenlämmössä kunnes pinta on aavistuksen pehmeä.
Valmistusaika: maustumisaika mukaan luettuna reilun tunnin
Vaikeusaste: melko helppo
Oma makukokemus: maistuu oikealle avokadolle, chilin ansiosta mukava poltteleva jälkimaku
2 kypsää avokadoa
1 punainen chili
1 tomaatti
1 sipuli
1rkl sitruunamehua
1tl korianteria
kourallinen persiljaa
ripaus mustapippuria
suolaa
1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaavi puolikkaista sisältö kulhoon ja soseuta karkeasti sauvasekoittimella.
2. Silppua tomaatti, sipuli, persilja sekä chili ja kaada kulhoon.
3. Lisää sitruunamehu, korianterijauhe sekä pippuri, ja pyöräytä vielä sauvasekoittimella. Mausta suolalla tarpeen mukaan.
4. Laita seos jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.