Tämän ratatouillen sisältö poikkeaa melkoisesti virallisesta ranskalaisesta reseptistä. Turhan kikkailun välttämiseksi tässä ohjeessa ainekset laitetaan kaikki samaan pataan eikä ruveta paistamaan jokaista erikseen. Tämä on sellaisenaan hyvä kasvisruoka, mutta sopii myös lisäkkseeksi lihan tai kalan kanssa.
Valmistusaika: noin tunnin
Vaikeusaste: melko helppo
Oma makukokemus: ei tarpeeksi aurajuustoinen, joten tuplasin sen määrän ohjeeseen
1 viipale voita
1/2dl oliiviöljyä
1 kesäkurpitsa
1 palsternakka
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 parsakaali
2 sipulia
3 tomaattia
6 valkosipulinkynttä
1dl vettä
200g aurajuustoa
1dl vettä
1tl mustapippuria
1 nippu tuoretta oreganoa
1. Kuumenna voi teflonkattilassa. Kuori sipulit, valkosipulit sekä palsternakka. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Pilko kaikki kasvikset reilunkokoisiksi paloiksi.
2. Kaada sipulit, parsakaali, palsternakka ja paprikat kattilaan. Kuullota muutama minuutti.
3. Lisää loput kasvikset ja öljy, ja kuullota vielä muutama minuutti.
4. Kaada joukkoon vesi, mausteet sekä silputtu oregano, ja anna hautua matalalla lämmöllä ilman kantta noin puoli tuntia.
5. Murenna aurajuusto sekaan ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut. Nosta kattila levyltä ja anna oleentua vielä 1o minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kokeilin tätä, hyvää oli, mutta siitä tuli kovin vetistä. Ehkä mulla oli kosteammat vihannekset kuin sulla. 😀 Mun mielestä on huutava vääryys, että kasvikset ovat niin kalliita. Ostaessani tarvikkeet tähän + muitakin kasviksia, totesin kauppalaskun olleen komasosan normaalia suurempi. Oon joskus ihmetellyt, että miten pulleat ihmiset kehtaavat väittää olevansa köyhiä (kun näyttää olleen niihin herkkuihin rahaa), mutta enpä ihmettele enää. Kyllä mä väittäisin, että nälkä pitempään poissa pysyy kahdella suklaapatukalla kuin yhdellä paprikalla.
Mulla tästä oli tullakseen kuivaa, joten siksi lisäsin vettä. Sen voi myös jättää pois. Niin joo, ethän laittanut kantta päälle kun kaikki ainekset oli padassa? Ylimääräinen haihtuu hyvin pois puolessa tunnissa. Mulla lopputulos oli koostumukseltaan just sopivaa.
Ainahan nuo kasvikset talvella on kalliita, enempi tai vähempi. Sitten vielä sekin, että niiden myyminen on aika haasteellista ja hävikin osuus suuri, koska paljon joudutaan heittämään pehmenneinä pois. Tänään meinasin Minimanissa kysyä ohi kulkevalta myyjältä, että meinaatteko oikeasti pyytää näistä maksua? Siinä oli habaneroja irtona. Löysin koko laarista 2 syömäkelpoista, jotka sitten ostin…
Lidlissä on rehuja usein aika halvalla, joten yleensä ostan sieltä. Valikoima on tietty mitä on, joten erikoisemmat sitten muualta.
Syy köyhien lihavuuteen on mun mielestä siinä, että just hiilarimössö on yleensä halvinta. 4 lihapiirakkaa 1,50€, säkillinen karjalanpiirakoita ei juuri enempää, kilo ranskiksia samaa hintaluokkaa… tuollaisia mun tuli ennen syötyä.
Haahaa, muuten laitoin kannen päälle. 😀 Siinä sitten se syy.
Mä en oo ehkä ennen ostanut näin paljoa kasviksia tai en ehkä oo pitänyt näin tarkasti kirjaa menoista. Nyt sen kasvisten hinnan huomasi niin radikaalisti tuolla kauppareissulla, kun suurin osa ostoksista oli niitä. Paljon ihmiset valittaa, että kaupat heittää käypää ruokaa roskiin, esim. kasviksia, mutta en mä ainakaan oo se, joka ostaa omenakasasta ne kolhiintuneet yksilöt.
400g makaronia 0,10e (tarjouksessa), 500g porkkanoita hinta kymmenkertainen. Tätä vertailua vois tehdä loputtomasti…
Jahas… täytynee selkeyttää ohjetta. On muuten totta, että minkä tahansa kirjoittaminen on helpompaa kuin ruokaohjeiden. Mitähän ihmiset tuumaisivat tunnin mittaisesta opetusvideosta, jossa tämä sama ruokalaji valmistetaan..? 😉
Mulla on nyt myös kaappi täynnä rehuja sun muuta, ja monta päivää aikaa säveltää. Voi olla että jotain eksyy tännekin. 🙂