Tämän ratatouillen sisältö poikkeaa melkoisesti virallisesta ranskalaisesta reseptistä. Turhan kikkailun välttämiseksi tässä ohjeessa ainekset laitetaan kaikki samaan pataan eikä ruveta paistamaan jokaista erikseen. Tämä on sellaisenaan hyvä kasvisruoka, mutta sopii myös lisäkkseeksi lihan tai kalan kanssa.

Valmistusaika: noin tunnin
Vaikeusaste: melko helppo
Oma makukokemus: ei tarpeeksi aurajuustoinen, joten tuplasin sen määrän ohjeeseen

1 viipale voita
1/2dl oliiviöljyä
1 kesäkurpitsa
1 palsternakka
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 parsakaali
2 sipulia
3 tomaattia
6 valkosipulinkynttä
1dl vettä
200g aurajuustoa
1dl vettä
1tl mustapippuria
1 nippu tuoretta oreganoa

DSC_0119

1. Kuumenna voi teflonkattilassa. Kuori sipulit, valkosipulit sekä palsternakka. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Pilko kaikki kasvikset reilunkokoisiksi paloiksi.

2. Kaada sipulit, parsakaali, palsternakka ja paprikat kattilaan. Kuullota muutama minuutti.

3. Lisää loput kasvikset ja öljy, ja kuullota vielä muutama minuutti.

4. Kaada joukkoon vesi, mausteet sekä silputtu oregano, ja anna hautua matalalla lämmöllä ilman kantta noin puoli tuntia.

5. Murenna aurajuusto sekaan ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut. Nosta kattila levyltä ja anna oleentua vielä 1o minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa.

Advertisements